Wat te doen?

Limburg, fietsparadijs!

Geen fiets? Geen probleem!

Bent u niet van plan om de fiets mee te nemen? Moest u onderweg toch overtuigd raken van ons Limburgs groen, kan u steeds terecht bij MARO Maaseik http://fietsenvespaverhuurmaro.be/winkel/om een fiets die tiptop in orde is! – te huren. Om uw comfort te waarborgen, zal de fiets een dag voor uw aankomst aan ons hotel worden bezorgd.

Wilt u de Hoge Kempen en het Maasland op een iets sneller tempo verkennen? Bij MARO Maaseik kan u ook terecht voor het verhuur van scooters. Het voordeel: bij problemen wordt u kosteloos gedepanneerd.

Stippel hier alvast uw fietsroute uit!

Fiets(en) huren

Limburg is en blijft het fietsparadijs van Vlaanderen en voorziet 2000 kilometer aan – hoofdzakelijk – autovrije fietspaden. Limburg houdt van fietsers en dat merkt u aan de voorzieningen in onze provincie: gemakkelijk te volgen fietsroutes via knooppunten, fietscafés met oplaadpunten en prachtige plekken om even uit te blazen. U kan er zelfs ‘fietsen door het Water‘ in Bokrijk , ‘Fietsen door de Bomen‘ in Bosland of ‘fietsen door de Heide‘ in het Nationaal Park Hoge Kempen.

Het Visitor Center De Wissen – gelegen tussen de knooppunten 49 en 50 – is het ideale vertrekpunt voor een verkenningstocht doorheen het prachtige Maasland. Via de Maasdijk en veerpontjes vaart u vlot over onze grens naar Nederland.

Vraag zeker naar insidertips aan gastvrouw Christel voor uw fietsroute. Zij wijst u de weg door de prachtige natuur van de Hoge Kempen en het Maasland. In het hotel kan u ook een fietsbrochure op maat verkrijgen.

Au nom de Dieu Fietsroute

Sinds kort hebben we onze eigen fietstocht met start & finish aan ‘onze’ kerk. Deze prachtige tocht uitgestippeld door Kristien Hansebout in samenwerking met Toerisme Limburg neemt je mee over de grens naar Nederland en terug.

Download hier de speciale Au nom de Dieu fietsroute!

Au Nom De Dieu fietstocht .pdfAu Nom De Dieu fietstocht .docx

Wandelen in Het Nationaal Park en De Hoge Kempen

Op een steenworp van Au Nom De Dieu ligt het Nationaal Park van de Hoge Kempen. Het park is goed voor meer dan 220 kilometer wandelplezier en maar liefst 51 lusvormige wandelingen van 3 tot 14 kilometer.

Het Nationaal Park barst van de pareltjes en elk wandelgebied heeft zijn charmes. Een korte voorstelling:

  • Terhills: verrassend landschap van ‘bergen en meren’, voormalige mijnsteenbergen met weidse panorama’s
  • Pietersheim: mooie beukendreven, fluisterstille bossen en spiegelende vennen
  • Kattevennen: bossen, stukjes heide, verborgen parel grindplas Papendaal
  • Station As: uitgestrekte bossen, akkers, hellingen Kempens plateau, Bosbeekvallei
  • Lieteberg: bossen op een zacht glooiende helling, stukjes heide, jeneverbessen
  • Mechelse Heide: topspot voor heide, hoogste natuurlijke punt Nationaal Park

Of leer al wandelend met een gids de mijn van Eisden en zijn Tuinwijk kennen. (betalend)

Wandelen in het RivierPark Maasvallei

Recent kreeg de Maasvallei een hele opwaardering voor wandelaars. Wij kozen voor jullie 2 heerlijke wandelingen met als startpunt ‘Guesthouse De Wissen‘ in Stokkem. Dit wandelgebied is bijzonder geschikt voor vogelliefhebbers en toont een zeer verscheiden rivierlandschap. Als je graag geniet van de kruidenrijkdom van de Maasvallei let dan zeker op de bloemrijke dijken.

Wandeling Negenoord: 3,2km (zeer kindvriendelijk)

Wandeling Negenoord: 7km

Bekijk de Wandelen in Limburg website voor nog veel meer toffe wandelingen in de buurt van ons Hotel.

Terhills Cablepark

In de Vilvertstraat in Dilsen-Stokkem is een waterskipark waar u kan leren waterskiën, wakeboarden en kneeboarden. Of wil u in zomerse sfeer relaxen aan de beach bar met een cocktail? In Terhills kan je ontspannen in een natuurlijke sfeer.

Vilvertstraat – 3650 Dilsen-Stokkem
www.terhillscablepark.be

Kajakken op de Maas

Kajak Maasland biedt tochten per kajak, kano of raft aan op de Grensmaas in het nog ongerepte Limburgse natuurgebied. De tochten variëren van 3 t/m 21 km, met verschillende vertrek- en aankomstplaatsen. Extra aanbod onder meer voor scholen, scouting, groepen en bedrijven.

Maasdijk z/n – 3620 Lanaken
www.kajakmaasland.be

Waterski op de Maas

Waterski is een sport die op de Zuid-Willemsvaart in Lanklaar, kan beoefend worden.
De waterski is op wandelafstand van het hotel.

Prijs voor 15 minuten les = 15 euro
Neem contact op: Pool Lipkens – 0498 43 27 83

Shoppen in Maasmechelen Village!

Op amper vijf kilometer van Au Nom De Dieu kan u gaan shoppen in Maasmechelen Village. Het winkelcentrum bestaat uit meer dan honderd designerboetieks met ruim 150 topmerken in een sfeervolle winkelstraat en in open lucht.

Zetellaan, 3630 Maasmechelen
www.maasmechelenvillage.com

Cultuur in de buurt

Stokkem is een pittoresk dorpje of beter gezegd stadje dat de sfeer uitademt van het begin van de 20e eeuw met zijn gevels van aan elkaar gebouwde woningen, langs straten met kasseien en lantaarnpalen. Er is een prachtig stadhuis, intussen geklasseerd monument.

Naast de vakantiewoning zijn er in het Visitor Center De Wissen twee musea. Enerzijds is er het museum over de Maas, waar men op een actieve manier het leven in, op en rond de Maas kan beleven.
In het ander museum wordt de geschiedenis van de ambachtelijke vlechtkunst van wissen geïllustreerd. Stokkem was immers eeuwenlang “het” centrum van de mandenvlechterij.

Enkele kilometers verderop ligt Oud-Dilsen waar een historisch oude kerktoren aan het Mariapark uit de 16e eeuw te zien is.

Op 10 km afstand van Stokkem ligt de stad Maaseik waar de wereldberoemde schilders Jan en Hubert Van Eyck op het marktplein “toezien”. Het is de stad met de oudste apotheek van het land, intussen ingericht als apotheekmuseum. Verder zijn er het regionaal archeologisch museum, het John Selbachmuseum, het poppenmuseum, de kerkschatten in de Sint Catharinakerk uit de 8e tot 10e eeuw na Christus…
In de buurt van Maaseik is zeker Heppeneert als bedevaartsoord de moeite waard om bezocht te worden, evenals Aldeneik als prachtig pittoresk dorpje.

10-tal km boven Maaseik ligt net over de Nederlandse grens het stadje Thorn, gekend als het “witte” stadje.

Op 5 km is er in Leut het prachtig kasteel Vilain XIIII, gelegen in een Engelse tuin. Er is momenteel een brasserie-restaurant ondergebracht. Leut heeft tevens een goed bewaarde dorpskern.

Op 6 km afstand ligt Eisden Mijn. De oude mijnwerksité en de mijnwerkerswoning zijn illustraties van ons mijnverleden en dit naast de nieuwe inrichting en herbestemming van de oude mijnschacht en mijngebouwen als Leisure Valley en Maasmechelen Village.

Verder is er op 14 km afstand Oud Rekem. Het werd in 2008 gekozen tot het mooiste dorp van Vlaanderen. De kronkelende straatjes en huizen met middeleeuws karakter, het kasteel d’Aspremont-Lynden, de museumkerk en de museumapotheek zijn alleszins bezienswaardigheden.

Tongeren als oudste stad van België binnen zijn wallen, heeft een rijk verleden. Er zijn talrijke musea, zoals het Gallo-Romeins museum dat recent gerenoveerd. Elke zondag is er de gekende antiekmarkt.

In Bilzen is er het cultuur- en natuurkasteel “Alden Biesen”, een cultuurcentrum van de Vlaamse Gemeenschap, een nationaal en internationaal toeristische trekpleister op cultureel vlak.

In Valkenburg zijn er de mergelgrotten. Met een treintje is het een unieke ervaring om deze grotten te bezoeken. Ook is er elk jaar de bekende kerstmarkt in deze grotten.

Fluisterbootjes

Bij Visitor center De Wissen  kan men elektrisch aangedreven bootjes huren die geruisloos bewegen. Zo kan men de omgeving vanop de Oude Maasarm verkennen en genieten van rustgevende landschappen, meer dan 400 plantensoorten, geurrijke kruiden en vele watervogels.
Men kan zich alzo ook verplaatsen naar het natuurgebied Kerkeweerd waar men kan rondstruinen tussen meer dan 400 soorten planten.

De fluisterbootjes kan men reserveren aan de infobalie van Visitor Center De Wissen (fluisterbootjes).

Zwemmen en wellness

In Maaseik, op 10 km van het hotel, ligt “Aquadroom“. Het is veruit het mooiste zwembad van Limburg dat in 2010 zijn deuren opende. In dit complex is er voor iedere zwemmer wat wils : voor de allerkleinsten het baby- en peuterbadje, voor de sportievelingen het wedstrijdbad. Verder kan iedereen genieten van de plons- en ontspanningsbaden en van een buitenzwembad met twee fantastische glijbanen.
Er is tevens de mogelijkheid van sauna en wellness binnen Aquadroom.

Verder is er in Opoeteren het openluchtzwembad “De Wouterbron” met zuiver bronwater, zandstrand, speel- en ligweide.

In Opglabbeek is er het “Wilhelm Tell Waterparadijs“, een buitenzwembad met golfslag, waterglijbaan, waterspeeltuin, stroomversnelling en overdekt zwembad en whirlpool.

In Zutendaal is er het openluchtzwembad ”t Soete Dal” met speeltuin, peuterbad en allerlei accommodaties.

Maasmechelen heeft “de Kikmolen“, een 2,7 ha groot domein. Er is een recreatief openluchtbad met twee glijbanen en een grote ligweide. Er is ook een apart kinderbad en speeltuin.

Voor wie het graag heel natuurlijk houdt, is er “De Steenberg” aan de Maasplas in Kinrooi. Het is een natuurbad met zandstrand.

Wat betreft wellness, zijn er ook een heel aantal privé gelegenheden in de buurt waar men kan reserveren voor een sauna, massage of een behandeling.

Elaisa Wellness

Shoppen in de buurt

Voor wie graag winkelt, is de locatie van het hotel een ideale uitvalsbasis. Shopplezier verzekerd!

Op 2 km afstand zijn er de gekende outletstores van Maasmechelen Village. Het is tevens als locatie de moeite waard om te bezoeken omwille van de herbestemming van de vroegere mijngebouwen in Eisden.
Verder is er in Maasmechelen de overdekte shopping M2, dit naast de megawinkels met grote kledingmerken, gekend en geliefd bij vele grote BV’s…

Op 20 km afstand is er in Genk een grote, volledig gerenoveerde shopping. Dus ook winkelplezier bij slecht weer!

Hasselt als “de” modestad mogen we niet vergeten! Het is immers de vierde grootste winkelstad van België. Het ligt op een 30 tal kilometers van de vakantiewoning.

In Nederland is ongetwijfeld Maastricht de gezelligste winkelstad op slechts 20 km afstand.

Ook Sittard als kleiner stadje is vlakbij. Zeker via het veerpont is het slechts op 12 km afstand.
Op 25 km afstand is Heerlen gekend voor zijn “woon”boulevard met tal van winkels voor wonen en wooninrichting, zoals o.a. Ikea.
Roermond is op 30 km afstand zeer gekend voor zijn Designer Outlet.
In al deze Nederlandse steden zijn er naast koopzondagen elke donderdag of vrijdag gezellige koopavonden tot 21 uur.

Karting

In de nabije omgeving liggen er twee kartingscircuits.
Op 15 km ligt In Horensberg te Genk het grootste kartingscircuit van Europa.
Op 6 km afstand is er in Eisden een indoorkarting.

Indoor karting Echt/Nederland
https://www.allinecht.nl/nl

Suppen in de Maasvallei

Suppen is de nieuwe watersport die voor iedereen geschikt is. Staand op een board beweeg je je voort met een lange peddel. Wellicht is deze activiteit interessant voor uw gasten.

Giliam Hermsen

Wil deze activiteit graag aanbieden aan kleine groepen mensen. Hij heeft in totaal 8 supboards en kan 7 mensen het water op meenemen. Voor grotere groepen kan er een wisselprogramma met wandelen gemaakt worden of kan hij meer supboards regelen tot een maximale groepsgrootte van 15 mensen. De locatie waar hij dit ga doen is op plas Herenlaak in Aldeneik (Maaseik).

Bekijk hier de site van SupclubMaasvallei voor een toffe, sportieve ervaring

C-Mine in Genk

Ontdek het bruisende culturele hart van Genk, op slechts een steenworp afstand van ons hotel. C-mine is een voormalige mijnsite die is omgetoverd tot een levendige hub vol creativiteit en verbeelding.

Voor cultuurliefhebbers biedt C-mine een scala aan artistieke en culturele activiteiten. Verken het prachtige C-mine plein, waar je kunt genieten van gezellige terrasjes en levendige evenementen. Bezoek het C-mine cultuurcentrum, waar tentoonstellingen, theatervoorstellingen en concerten plaatsvinden. Laat je verrassen door de innovatieve mix van kunst, design en erfgoed die deze plek zo uniek maakt.

Ben je geïnteresseerd in geschiedenis? Neem een rondleiding door de voormalige mijngebouwen en ontdek het verhaal van de mijnwerkers en de steenkoolindustrie die de regio vormden. Leer over het harde werk en de uitdagingen die deze mannen en vrouwen hebben doorstaan.

Voor natuurliefhebbers biedt C-mine ook een prachtig park om te verkennen. Wandel door de groene omgeving, geniet van de rustige sfeer en bewonder de indrukwekkende industriële architectuur die nog steeds aanwezig is.

Of je nu geïnteresseerd bent in kunst, geschiedenis of gewoon wilt genieten van de unieke sfeer, C-mine is een must-visit bestemming tijdens je verblijf bij ons. Kom en laat je inspireren door de veelzijdigheid van deze bijzondere plek.

We hopen dat je geniet van je verblijf bij ons en de vele fascinerende ervaringen die C-mine te bieden heeft!

http://www.c-mine.be/

De Maaskant is gekend voor de productie van bijzonder goede wijnen. Met de klimaatopwarming wordt de streek in de toekomst mogelijks nog een Bourgognestreek…
In de deelgemeente Rotem is er het wijndomein “Huize Timmermans met wijn “de Maaslander”, een speciale wijn van jonagold en druiven. Het is een erkend streekproduct, gelabeld onder de benaming “Limburgse appelwijn met druiven”, alzo garantie voor traditie, zuiverheid en kwaliteit. Een heerlijke wijn van Jan Timmermans
Op enkele kilometers van ons hotel ligt wijndomein “Thilesna”, een prachtig wijndomein van Johan Jacops, die met veel passie op zaterdagnamiddag een deskundige middag uitleg geeft in de wijngaard  Reserveren? +32 496 23 66 61
En last but not least zijn er de wijnen van het wijndomein “Aldeneyck, gelegen in Maaseik-Aldeneik.

In een deelgemeente Rotem is een zorgboerderij “Ommersteyn” waar mensen met beperkingen worden tewerk gesteld. Naast een bezoek aan de biologische geitenboerderij met meer dan 500 geiten, kan men tevens in de bio-winkel artisanale producten kopen zoals kazen, honing, appelsap, seizoensgebonden producten, …

In de maanden juli en augustus is er in Stokkem elke zondagvoormiddag een gezellige smokkelmarkt met heel wat standjes. Er zijn streekgebonden producten, veel hapjes tapjes en leuke randanimatie.

Tarieven

ONTDEK

Onze kamers

FOTO'S